Yaşam

Bulgur pilavı tanımı, nasıl yapılır?

Bulgur pilavı, Türk mutfağında pilavın en popüler tanımlarından biridir. Tek başına bir ana yemek olmakla birlikte sulu yemeklerin veya et yemeklerinin tamamlayıcısı olarak da hizmet vermektedir. Bulgur pilavı damak zevkine göre farklı şekillerde hazırlanabilir.

Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklılık gösterse de bulgur pilavı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kısık ateşte 10-15 dakika yavaş yavaş pişirilmesidir. Soğan, biber ve domatesle yapılan bulgur pilavının klasik ama en lezzetli halini sizler için derledik.

İşte tam boy leziz bulgur pilavı tarifi…

BULGUR PİRİNÇ TARİFİ



4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Bulgur pilavının tarifi için malzemeler;

  • 2 su bardağı yıkanmış bulgur,
  • 2 soğan, doğranmış
  • 2 yeşil biber, doğranmış
  • 2 diş ezilmiş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 2 adet doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 4 bardak sıcak su,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Bulgur pilavı nasıl tanımlanır?

  • Pirinç pişiriciye yağları ve soğanı ekleyin.
  • Soğanlar şeffaflaşana kadar kızartın.
  • Biberleri ve sarımsağı ekleyip canlılığını kaybedene kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından bulguru ve damak zevkinize göre baharatları ekleyip karıştırın.
  • Rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgur pilavı suyunu çektikten sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.

Demlenmiş bulgur pilavınız servise hazır, afiyet olsun!

sarkoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu